Linux Szerver Kft. - informatika, ubuntu, debian, linux, szerver, üzemeltetés, eger, szerver, integráció
Web levelező

Kisvállalatok Linux szervere

Komplett szerver megoldást kínálunk kisvállaltok számára a leggyakrabban felmerülő igények megoldására. A legfontosabb szolgáltatásai:

Központi fájlszerver

A fájlszerver közös meghajtókat ad a munkatársak számítógépeihez. Ha munkatársai erre mentik fájljaikat, akkor ahhoz más munkatársak is hozzáférhetnek. Használatához felhasználói név és jelszó szükséges, így jól szabályozható, hogy meyik munkatárs mely mappákhoz férhet hozzá.
A VPN szerverrel kombinálva a hozzáférés távolról is megvalósítható, akár másik telephelyről, akár otthoni számítógépről legyen szó.

Tűzfal

A tűzfal megléte akkor válik fontossá, ha szerverünkre bízzák az internet-kapcsolat szabályozását is. Tűzfal megoldásunk elsősorban a külső behatolási kísérletekre koncentrál, de képes a belső számítógépek, munkatársak internet elérést is korlátozni. Megoldásunk különleges abból a szempontból is, hogy egy esetleges támadási kísérlet esetén a támadó számítógépével szemben egy időre minden kapcsolatot megszakít, elejét véve a további kísérleteknek.

VPN

A VPN szolgáltatás lehetővé teszi, hogy abszolút biztonságos úton biztosítsa a szerveren tárolt tartalmak elérését a cég telephelyén kívülről is. Használata elsősorban a mozgó munkatársak, külső telephelyek, az otthonról végzett munka esetén lehet jelentős. Megoldásunk banki rendszerek működtetésében is elfogadott.

Levelező szerver

Nagyobb vállalkozások esetén indokolt lehet az elektronikus levelezés saját szerveren történő megvalósítása (ezt a szolgáltatást saját szerverünkön is kínáljuk). Ezt az igényt szerverünk professzionális igényeknek megfelelően látja el, biztosítja a korszerű, titkosított kommunikációt, támogatja a tabletek, okostelefonok levelező programjait, valamint web levelezővel rendelkezik, amivel bármelyik számítógépről olvashatja leveleit. Adminisztrációs felületével az e-mail címek önállóan kezelhetők, beállíthatók. A munkatársak távollétükben leveleiket átirányíthatják heyettesük postafiókjába, a feladók számára értesítést küldhetnek távollétükről. A kéretlen levelek szűrését több módon is szűrő, és víruskereső modulok a szolgáltatás részét képezik.

Backup szerver

Tapasztalatunk szerint a vállalkozások informatikájának leggyengébb láncszeme az adatmentés. Sok vezetp nem gondol arra, hogy az informatikai eszközök meghibásodása, egy véletlen fájl-, vagy könyvtár törlése esetén milyen nagy kár érheti. Szerverünk képes tartalmának több példányban történő mentésére, de cégünk külső mentő szervere is igénybe vehető erre a célra. Utóbbi esetben még egy minden eszközt tönkretevő túláram, vagy rablás esetén is egy munkanapon belül helyreállítjuk adatait.

Proxy szerver

A kontroll nélküli folyamatos internet-elérés egy vállalkozáson belül nem feltétlenül kívánatos, hiszen a munkatársak ezzel nem feltétlenül munkával töltik a munkaidőt. Ha elérhetetlenné szeretné tenni pl. a Facebook oldalait, a proxy szerver a megoldás. Ez akár munkatársanként is meghatározhatóvá teszi az elérhető weboldalak körét, és akár kimutatást is készít arról, hogy melyik kolléga mely weboldalakat látogatja. Emellett még egyfajta letöltési takarékosságot is nyújt.

Miért ezt a szervert?

Szerverünket nem Windows, hanem az Ubuntu Linux Server/LTS változata működteti. Néhány ok, amiért érdemes ezt választani a versenytársaink termékeivel szemben:

Stabilitás. A Linux rendkívül stabil, nem ritka az ezer napos folyamatos működési idő. Rendszerünk támogatási ciklusa 5 év, ez idő alatt a gyártó biztosítja a frissítések elérhetőségét.

Költséghatékonyság. A szerver szoftvere ingyenes, csak a telepítésért, az üzembe helyezésért, és a felügyeletért kell fizetni. Egy Windows szerver operációs rendszer ára magasabb a teljes munkadíjunknál. Alkalmazása esetén a szoftver jogtisztaságát igazoljuk.

Biztonság. Linuxra alig van számítógépes vírus, teljes értékű beépített tűzfallal rendelkezik.

Felügyelet. Minden számítógépes rendszerre igaz, hogy nem szabad magára hagyni. Igény esetén szerverünket folyamatosan, távolról felügyeljük, frissítjük, napra készen tartjuk. Automatizált felügyeleti rendszerünk azonnal jelzi, ha a rendszerben valamilyen rendellenes működés, hiba lép fel, így annak elhárítását az előtt meg tudjuk kezdeni, mielőtt a probléma igazán súlyossá válna.

Rendszer felügyelet


Műszaki kollégáknak

A fenti leírás általános áttekintést nyújt a legfontosabb szolgáltatásokról. Természetesen egyéb más, a belső rendszerek működtetéséhez szükséges funkciók is elérhetők, pl. DHCP szerver, DNS szerver, különféle adatbázis szerverek (MySQL, PostgreSQL) stb. Amennyiben részletes információra van szüksége, krjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.
Elérhetőségeink
Helpdesk:
+36 70 5595155
E-mail:
info@linux-szerver.hu
Linux Szerver Kft. H-3300 Eger, Garay u. 5. Tel.: +3670 5595155 E-mail: info@linux-szerver.hu | Skype: linux.szerver.kft